Proiectul „Limbă, cultură și civilizație românească”

In anul 2007 la inițiativa Ministerului Educaţiei și Cercetării și a Institutului Limbii Române a fost lansat proiectul „Limbă, cultură și civilizație românească”.
Astăzi proiectul LCCR, activează într-o rețea cu peste 500 de școli în Europa.

Despre

In ultimii 20 de ani s-a înregistrat o migrație masivă a forței de muncă din România către țările Uniunii Europene, ceea ce a determinat formarea unor comunități românești numeroase pe teritoriul acestor state. Aceste comunități cuprind un număr însemnat de copii români, de vârstă preșcolară sau școlară, așa încât, se poate vorbi despre o ,,comunitate școlară” de origine română în aceste țări. Structura acesteia este diversă: de la copii care au studiat în România până la cei născuți în străinătate, fără nici un contact cu școala românească și cu folosirea inconstantă a limbii române. La cei mai mulți dintre copii, apar  problemele de adaptare, de integrare, respectiv de asumare a identității lingvistice și culturale.

La inițiativa Ministrului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului în parteneriat cu Institutul Limbii Romane în 2007 a fost lansat proiectul „Limbă, cultură și civilizație românească”, implementându-se în diverse state europene. Azi, proiectul LCCR reunește, o retea cu peste 150 de școli pe diverse niveluri de studii. Institutul Limbii Române coordonează și consiliază activitatea profesorilor-colaboratori LCCR din Italia, Spania, Belgia, Marea Britanie, Irlanda, Portugalia si Franța

14 ANI DE EXPERIENȚĂ

Sprijinul permanent din partea Institutului Limbii Romane, competențele și munca susținută a profesorilor, au facut ca proiectul LCCR sa crească de la an la an, devenind unul respectat și apreciat.

OBIECTIVELE LCCR

Punem la dispoziție o ofertă educativă atractivă pentru creșterea competențelor lingvistice și interculturale ale copiilor de origine româna din diaspora, dar și a celor de alte naționalități.

SUSȚINERE INSTITUȚIONALĂ

Implementarea și organizarea proiectului LCCR sunt dezvoltate de Institutul Limbii Române (ILR) în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. 

Pin It on Pinterest

Share This
AllEscort