În cursul lunii februarie s-au  desfășurat diverse activități dedicate mareului artist român, Constantin Brâncuși, la care au participat copii și profesori ai cursului de Limbă, cultură și civilizație românească din Italia, Spania și Belgia. Celor mai mici elevi, dar și liceenilor, în timpul orelor de limba română sau în proiecte interculturale în colaborare cu profesorii de artă din școli, li s-a prezentat viața și opera celui mai cunoscut artist român din străinătate.

Activitățile didactice au fost diverse: vizionare de documentare, vizite virtuale, lectură, dezbateri, jocuri tematice, desene, modelaj. Imagini de la aceste activități și lucrări ale copiilor au fost reunite într-un proiect comun.

Peste o sută de copii au fost îndrumați de profesorii LCCR: Vivianne Gherghel (Italia), Tomaziu Ana Maria (Italia), Emilia Grama (Italia), Valentina Popa (Italia), Ioana Marcu (Italia), Gina Dumitriu (Italia), Stefania-Violeta Marginean (Spania), Delia Burcea (Spania), Daniela Oana Stan (Spania), Mihaela Neagoe (Spania), Petronela Rodica Mitrea (Belgia).

Gina Dumitriu

Prof. LCCR, Terni, Italia

Pin It on Pinterest

Share This