La inițiativa Ginei Dumitriu, profesoară LCCR în Italia, și sub coordonarea Oanei Topală, profesoară LCCR în Belgia, s-a lansat în octombrie 2021 ediția a II-a a Maratonului Internațional de Lectură Italia-Spania-Belgia „Cine citește rezistă!”.

Ediția a II-a a Maratonului Internațional de Lectură are susținerea Institutului Limbii Române și se bucură de parteneriatul cu Muzeul Național al Literaturii Române din Iași, care va fi alături de copii, părinți și profesori în această aventură cu « Strategii istețe de Maraton ».

 Maratonul de lectură se adresează copiilor cu vârste între 7-13 ani care sunt înscriși la cursul de limbă, cultură și civilizație românească și are ca scop promovarea lecturii în limba română în rândul copiilor din diaspora.

Ca element de noutate, anul acesta Maratonul de Lectură este conceput într-o manieră circulară, precum o călătorie: plecăm din România, însoțiți de autori români de literatură pentru copii, călătorim prin Europa descoperind autori străini de literatura pentru copii și ne întoarcem acasă, în România.                      

Activitățile didactice din cadrul proiectului pot avea loc în clasă, în cadrul orelor de limbă, cultură și civilizație românească, în biblioteci sau on-line, în funcție de condițiile de predare-învățare din școlile din diaspora unde învață copiii.                                         

Echipa proiectului este urmatoarea: Gina Dumitriu – profesor LCCR Italia – inițiator proiect; Oana Topală – profesor LCCR Belgia – coordonator proiect; Anișoara Biru – profesor LCCR Belgia; Mariana Paliev – profesor LCCR Italia ; Maria Grecu – profesor LCCR Italia; Ioana Marcu – profesor LCCR Italia; Antonela Pohoață – profesor LCCR Spania; Dorina Apostol – profesor LCCR Spania; Anca Istrate – profesor LCCR Spania; Ligia Giurgiu – profesor LCCR Spania.

Pin It on Pinterest

Share This