Google Classroom

Google Classroom, un spațiu perfect pentru a proiecta cursuri eficiente

Profesorii se întreabă deseori cum se poate optimiza timpul la clasă, cum se pot folosi instrumente simple, adecvate la nevoile proceselor de învățare ale copiilor și cum se poate organiza o activitate care să îmbogățească și în același timp să fie și actuală. Ca răspuns la aceste întrebări, s-a născut Google Classroom, o soluție Google pentru o educație perfectă pentru munca în clasă și în afara ei, concepută de profesori și studenți.

Google Classroom este practic un fel de centru de control care vă permite să organizați multe dintre activitățile de bază care se întâmplă în interiorul clasei, de exemplu, atribuirea sarcinilor, feedback-ul și chiar proiectarea clasei în sine. Cu alte cuvinte, este un instrument care structurează fiecare dintre părțile didactice, permite monitorizarea muncii și comunicarea eficientă și colaborativă între elevi și profesori, fără a fi nevoie să folosiți hârtie.

 

Cum funcționează pentru profesori?

Se accesează gratuit platforma Google Classroom, unde puteți crea cu ușurință și intuitiv o clasă. Odată ce clasa este creată, puteți adăuga elevii trimițându-le un cod sau adăugându-i direct. Următorul pas va fi crearea de sarcini, care pot fi realizate în orice moment și de pe orice dispozitiv. Sarcinile por fi programate să ajungă la elev într-o anumită dată pe care o fixați și deasemenea puteți specifica termenul limită când elevul trebuie să trimită sarcinile rezolvate. Veți putea vedea progresul elevilor la fiecare dintre sarcini.

 

Cum funcționează pentru elevi?

Elevii pot avea tot conținutul și materialul clasei în același loc. În plus, de acasă sau din orice alt loc (prin intermediul unui dispozitiv), își pot contacta profesorii, trimitând întrebări, sugestii, incertitudini. Toate acestea se pot reliza în timp real, deoarece fiecare întrebare sau corectare este actualizată instantaneu. În cele din urmă, studenții își pot trimite sarcinile prin intermediul acestei platforme. Aceasta înseamnă că elevii și profesorii pot participa la conversații directe și pot colabora la sarcini oriunde ar fi.

 

Caracteristici și avantaje

Permite profesorilor să economisească timp, să gestioneze mai multe clase simultan și să le arhiveze pentru a le putea accesa la nevoie. În plus, profesorii pot preda în colaborare, deoarece platforma permite predarea cursurilor împreună cu până la 20 de profesori. Cu Google Classroom puteți adăuga, de asemenea, materiale precum documente, videoclipuri, formulare, fișiere.

Personalizarea sarcinilor este, de asemenea, posibilă, permițând profesorilor să dețină controlul activităților evaluate. De asemenea, puteți posta lucrări și notificări pentru anumiți studenți și individual. Dacă doriți să personalizați cursul puteți utiliza culori sau imagini specifice care au legătură cu tema. În plus, puteți crea o pagină de resurse pentru clasă unde puteți salva documente.

Google Classroom este ideal pentru a ajuta elevii și profesorii să se organizeze. Pentru elevi, deoarece există un calendar pentru fiecare clasă, care este actualizat cu sarcini și date de predare a materialelor. Și pentru profesori, deoarece le permite să revizuiască munca elevilor lor, inclusiv sarcini anterioare, întrebări, note și comentarii.

În plus față de acestea, există multe alte avantaje oferite de acest instrument interactiv gratuit special conceput pentru toți cei care sunt implicați în procesul de învățare. Utilizarea acestui lucru înseamnă nu numai familiarizarea cu lumea digitală, ci și optimizarea proceselor, acivități de colaborare și cooperare pentru a promova învățarea elevilor.

CONCLUZIE

Tehnologia avansează cu pași mari și astăzi avem mii de instrumente care ne permit să facem același lucru, să continuăm să progresăm în activitatea profesională, în acest scop Classroom s-a născut pentru a ne ajuta să ne îndeplinim scopurile.

Are o organizare bună, deoarece în platformă, profesorul are posibilitatea de a împărtăși un calendar virtual în care sunt atribuite datele de livrare a lucrărilor și examenele finale, astfel încât elevii să știe când ar trebui să aibă livrările finale și în același mod pentru profesor este facilitată evaluarea.

 Virtualitatea este acum un avantaj, iar sala de clasă vă permite să livrați lucrări în acest mod atât pentru elevi, cât și pentru profesorii care doresc să împărtășească materiale de învățare. Această metodă este, de asemenea, un punct în plus pentru mediu, deoarece anulează printarea materialelor.

www.eduapps.ro/aplicatii-educatie/classroom/

 

Luminița Soporan

Prof. LCCR, Madrid, Spania

Pin It on Pinterest

Share This