Reportaj LCCR Valoarea faptei Trinitas TV
„CUNOAȘTE EUROPA”  Eveniment online pe platforma Zoom, 10 mai 2021

 

Elevi români din Madrid, Castellón, Țara Bascilor, Benidorm, Gijón, s-au întâlnit în cadrul activității online „Cunoaște Europa” în data de 10 mai. Evenimentul a fost organizat de profesoarele LCCR: Gabriela Soporan, Daniela Ștefan, Antonela Pohoață, Luminița Soporan, Mihaela Ispas, Dorina Apostol, Anca Diana Istrate și Ligia Giurgiu.

Cadrele didactice împreună cu cei mici au călătorit prin țări ale Europei, învățând despre cultura, personalitățile marcante și gastronomia lor. Am vizitat virtual Europa, de la nord la sud, descoperind frumusețile Greciei, Spaniei, Italiei, Germaniei, Olandei și Norvegiei sau Portugaliei.

Elevii au prezentat cu emoție și talent țările din Uniunea Europeană, au cântat imnul Uniunii Europene și au participat la provocările, jocurile și curiozitățile pregătite special pentru ei. S-a prezentat un excelent filmuleț instructiv despre Europa, adaptat la vârsta școlarilor.

Am înțeles semnificația motto-ului Uniunii Europene, „Unitate în diversitate” și importanța principiilor toleranței și valorilor promovate de Europa. Varietatea limbilor și culturilor europene oferă bătrânului continent o frumusețe unică.

Am încheiat activitatea exprimându-ne dorința de a revedea România și de a călători prin Europa pentru a-i admira frumusețile. 

Gabriela Teodora Soporan

Prof. LCCR, Madrid, Spania

Pin It on Pinterest

Share This