Legendă de primăvară – Mărțișorul. Expoziție Internațională

Sărbătoarea Mărțișorului se numără printre cele mai vechi tradiții de primăvară din România, Bulgaria, Ucraina și Republica Moldova și s-a răspândit pe scară largă în școlile europene care s-au alăturat proiectului de Limbă, cultură și civilizație românească, coordonat de către Institutul Limbii Române din București.

În fiecare an, mărțișoarele realizate la atelierele de creație organizate de către profesori în școli, sunt admirate în Expoziția Internațională „Mărțișor – Legendă de primăvară”, organizată de un grup de profesori de limbă, cultură și civilizație românească din Italia.

A patra ediție a expoziției s-a desfășurat on-line, reunind creațiile elevilor și cadrelor didactice implicate în proiectul LCCR din Italia, Spania și Belgia, cu creații de la școlile din România: „Școala Gimnazială nr 188”, București, „Școala Gimnazială Elena Negri ”, Costache Negri, Galați, ” Șoala Gimnazială Dr. Aurel Vlad ”, Orăștie, Hunedoara, și ”Școala Gimnazială nr. 2”, Cernica Tânganu, ILfov.

Evenimentul, inaugurat pe 1 martie 2021, a văzut particicparea a 61 de cadre didactice din 4 țări, sub patronajul Ambasadei României în Italia, Ambasadei României în Regatul Spaniei, Ambasadei României în Regatul Belgiei, al Academiei di Romania in Roma și al Institutului Limbii Române din București.

Simona Vasile

Prof. LCCR, Roma, Italia

Pin It on Pinterest

Share This