Pe 15 ianuarie, pentru a sărbători Ziua Națională a Culturii, pe platforma Zoom, elevi de toate vârstele înscriși la cursul de Limbă, Cultură și Civilizație Românească din Belgia, Italia și Spania au scris o poveste. O poveste pe care ei au numit-o « Eminescu prin ochii copiilor din diaspora ». O poveste emoționantă, punctată de melodicitatea versurilor eminesciene. O poveste prin care ei, copii și adolescenți din Italia, Spania și Belgia au ales să arate lumii întregi dragostea lor pentru limba română. O poveste prin care ei și-au dezvăluit cu sensibilitate o parte din suflet.

Alături de profesoarele lor și împreună cu invitații Mario Castro Navarrete (poet, filosof și traducător de origine chiliană în traducerea căruia a apărut și volumul „Poesías escogidas” -„Poezii alese”) și Roxana Iorgulescu (redactor Secția Română Radio România Internațional), copii de grădiniță, elevi de școală primară, de gimnaziu și de liceu l-au (re)descoperit pe marele poet, au încercat să pătrundă o parte din mintea lui fantastică, au înțeles o parte din talentul său imens.

Au participat: Antonela Pohoață, profesor LCCR, Asturia, Spania; Dorina Apostol, profesor LCCR, Valencia, Spania; Oana Topală, profesor LCCR, Bruxelles, Belgia; Gina Dumitriu profesor LCCR Terni, Italia; Ligia Giurgiu LCCR Spania.

Oana Topală

Prof. LCCR, Bruxelles, Belgia

Pin It on Pinterest

Share This