În data de 18 decembrie 2020 a avut loc premierea copiilor din etapa finală la Maratonul de lectură în limba română Italia-Belgia-Spania.

Cincizeci de copii cu vârstele între 6 și 12 ani au terminat maratonul si au încântat cu răspunsurile lor despre plăcerea de a citi în limba română și despre textele preferate. Activitatea s-a încheiat cu un joc didactic, un puzzle literar, realizat de prof. Oana Daciana Topală.

Proiectul educațional Maratonul de lectură în limba română Italia-Belgia-Spania a avut ca scop promovarea lecturii și a fost organizat de profesorii: Gina Dumitriu (Italia), Maria Grecu (Italia), Ioana Marcu (Italia), Dorina Apostol (Spania), Ligia Giurgiu (Spania), Anca Diana Istrate (Spania), Antonela Pohoață (Spania), Angelica Neag (Spania) Oana Daciana Topală (Belgia).

Timp de zece săptămâni profesorii LCCR au adaptat texte din literatura pentru copii și le-au trimis elevilor participanți.”Prințesa și bobul de mazăre”,”Degețica”,” Pinocchio”, „Cuore”, „Muzicanții din Bremen”, „Motanul încălțat”, „Prințul fericit”, „Micul prinț”, „Singur pe lume”, „Crăiasa zăpezii”, „Fabrica de ciocolată”, „D-l Goe”, „Iedul cu trei capre”, „Apolodor, un pinguin călător” sunt doar câteva dintre textele propuse.
Copiii au fost premiați cu diplome și cărți în limba română donate de profesori.

Gina Dumitriu

Prof. LCCR, Terni, Italia

Pin It on Pinterest

Share This